Tyúkanyóink

 

Némethné Kolozs Viktória vagyok. Közgazdász végzettséget szereztem, de gyermekkoromtól dédelgetett álmom volt gyerekekkel foglalkozni. 2006-ban adtam életet a ma már kamaszodó ikreimnek, akiket odaadó szeretettel odafigyeléssel, és következetesen nevelek. 2010 januárjában végeztem el a szükséges családi napközi vezető tanfolyamot, majd 2019-ben egy erre épülő kiegészítő képzést is, hogy a munkához szükséges képesítéssel rendelkezzem. 2016-ban részt vettem egy Montessori-kurzuson, és ezt örömmel be is építettem a bölcsődénk hétköznapjaiba. Imádom a munkám, nagyon szeretem a kisgyermekeket, örülök, hogy velük töltöm a mindennapjaimat.

A nevem Lieber Margit. Fiatalon 5 évet dolgoztam óvodában, már ott tudtam, hogy szeretnék majd gyerekekkel foglalkozni. Az élet közben elsodort más irányba, de valahogy sosem találtam a helyem. Sajnos nem adatott meg saját gyermek. Ezért is örültem a lehetőségnek, mikor 2013 tavaszán Viki néni mellett kezdhettem dolgozni egy családi napköziben. Akkor azt éreztem, hogy ez az, amire mindig is vágytam. Gyerekekkel lenni, óvni, védelmezni, terelgetni Őket. Megszereztem a szükséges képesítést, és 2018-ban részt vettem kreatív tanfolyamon, amit a mai napig kamatoztatok a bölcsődei mindennapokban. A jó munkakapcsolat is egyértelművé tette a közös folytatást az új, saját bölcsődénkben.

 

Kolozs Csabáné, Marika vagyok, Viki néni édesanyja. Korábban kisegítőként dolgoztam a konyhán bölcsis gyerekek mellett, és mikor megnyitotta kapuit a Csodacsibe családi bölcsőde, akkor lányom, Viki néni kérésre újra felvettem a kötényt, és fakanalat ragadva főztem újra a Kiscsibéknek. Majd 2019 elején sikeresen levizsgáztam, így már hivatalosan is gondozhatom a Kicsiket, mintegy pótnagymamaként. A gyerekek imádják a főztömet, és ez csak tovább ösztönöz arra, hogy a szellemi és lelki fejlődés mellett a testi fejlődésükhöz is hozzájáruljak.